Wandelen in de Schoorlse Duinen

Nationaal park Schoorlse Duinen is misschien wel een van de mooiste natuurgebieden van Nederland. Dit uitgestrekte natuurgebied in de kop van Noord-Holland biedt u uitzichten die u nergens anders vindt. Met een oppervlakte van meer dan 1800 hectare en meer dan 60 kilometer aan wandelpaden is dit gebied de ideale plaats voor wandelliefhebbers. Of u nou een fanatieke wandelaar bent of gewoon graag lekker een rondje loopt, bij het vakantiepark Schoorlse Duinen kunt u naar hartenlust wandelen zoals u wilt.

Het duingebied Schoorlse Duinen is uniek: het zijn de hoogste en de breedste duinen van Nederland. De duinen zijn wel 5 kilometer breed en tot wel 55 meter hoog. Het uitzicht vanaf bovenop de duinen, met het groene bos en de uitgestrekte heiden, zou zo op een ansichtkaart kunnen. Dit creëert een landschap zoals u het nergens anders zult vinden. Dankzij de hoogteverschillen kunt u uw wandeltocht zo uitdagend maken als u zelf wilt. Klimt u het liefste elke duin op of wandelt u er liever tussendoor? Het kan allemaal.

De Schoorlse Duinen zijn voorzien van meer dan 60 kilometer aan wandelpaden. Er is dus altijd wel iets nieuws te zien! Deze paden brengen u langs de mooiste plekjes op de duinen. Natuurlijk kunt u er zelf op uittrekken en uw eigen weg bepalen. Er zijn echter ook verschillende wandelroutes die u kunt volgen. Een paar van onze favorieten zijn:

Wandelroutes zijn te koop bij het buitencentrum aan de rand van het natuurgebied, op minder dan 10 minuten fietsen van vakantiepark Schoorlse Duinen. Dit is ook waar de wandelroutes beginnen. 

U kunt uw wandeling ook combineren met andere activiteiten. De duinen liggen natuurlijk aan het strand. Breidt uw wandeling door het bos eens uit met een stukje over het strand! Strandwandelingen hebben altijd iets bijzonders. Op veel van de wandelroutes zijn overigens ook honden welkom, dus als u met de hond wilt wandelen kan dat ook.

De Schoorlse Duinen zijn de perfecte vakantielocatie voor iedereen die houdt van wandelen, natuur en het Nederlandse landschap. Bent u er klaar voor om de Schoorlse Duinen te ontdekken? Boek dan een vakantieverblijf in de buurt zodat u alles kunt ervaren wat het duingebied te bieden heeft.

Vakantiehuizen op Park Schoorlse Duinen