Hondenstranden in Noord-Holland

Wat is er leuker dan een dagje naar het strand? Een dagje naar het strand met de hond natuurlijk! Honden houden misschien nog wel meer van het strand dan mensen. Hier kunnen zij naar hartelust rennen, graven en zwemmen als een echte zeehond. Apporteren met uw hond in het zonnetje is iets om te herinneren. 

Helaas zijn honden niet altijd op alle stranden welkom. Waar kunt u dan wel samen heen? Wij hebben de beste hondenstranden voor u op een rijtje gezet.

Schoorl en Hargen aan Zee

Bij de dorpen Schoorl en Hargen aan Zee vindt u prachtige zonnestranden en activiteitenstranden. Deze stranden liggen direct aan de duinen, wat betekent dat u uw strandbezoek kunt combineren met een verfrissende wandeling door dit natuurgebied. Dit strand ligt op nog geen kwartier rijden van vakantiepark Schoorlse Duinen, dus een spontaan bezoekje aan het strand kan altijd.

In het najaar vanaf oktober tot en met mei mogen honden op deze stranden loslopen. U kunt hier dus samen zoveel spelen, rennen en wandelen als u wilt. In de rest van het jaar zijn op de zonnestranden honden niet toegestaan. Op de activiteitenstranden zijn zij tussen 10:00 uur en 19:00 uur aangelijnd welkom, en buiten die tijden mogen zij hier nog steeds vrij lopen. Ongeacht wanneer u dus naar dit gebied komt, er is altijd een moment om met uw hond van het strand te genieten.

Bergen aan Zee

Het strand van Bergen aan Zee heeft heel veel honden en hun baasjes al een fijne vakantie bezorgd. De brede kustlijn is de ideale plek om alle energie eruit te laten, en misschien zelfs wel andere honden en hun baasjes te ontmoeten. 

In de winterperiode van oktober tot en met mei mogen honden op dit strand vrij rondrennen. In de zomerperiode zijn honden tussen 10:00 uur en 19:00 uur aangelijnd welkom, maar daarbuiten mogen ze los het strand verkennen. 

Strand Korfwater

Verder naar het noorden ligt het strand Korfwater. Dit strand ligt vlakbij Petten. Een bezoekje aan dit strand kan dan ook makkelijk gecombineerd worden met een bezoekje aan Petten zelf. Maak er een volledig dagje uit van, en geniet na het ballen gooien op het strand van een drankje op het terras.

Op dit strand mogen honden het hele jaar los lopen. Het brede strand is meer dan 2 kilometer lang, wat u meer dan genoeg ruimte geeft om te wandelen en de drukte op te zoeken of juist te vermijden. Honden zullen zich helemaal kunnen uitleven in dit gebied. Met de auto bent u er al in een kwartiertje. Dus pak de tennisballen en trek erop uit!

Wilt u samen met uw hond genieten van een vakantie aan het strand? Dan is een vakantie in de kop Noord-Holland perfect voor u. Boek een vakantiehuis vlakbij de kust bij bungalowpark Schoorlse Duinen en kijk of uw hond niet ook stiekem een zeehond is.

Vakantiehuizen op Park Schoorlse Duinen