Eropuit in de natuur

Soms is er niets lekkerder dan eropuit gaan in de natuur. De frisse lucht, prachtige groene landschappen, en met een beetje geluk de wilde dieren om te spotten. Een wandeling of fietstocht door de natuur doet een mens goed. 

Een van de mooiste natuurgebieden in Nederland is misschien wel nationaal park Schoorlse Duinen. Dit natuurgebied in de kop van Noord-Holland is een geliefd uitje voor veel natuurliefhebbers, en met goede reden. Dit unieke duingebied kan u ervaringen bieden die u nergens anders in Nederland zult vinden.

Over het gebied

De Schoorlse duinen zijn de hoogste en breedste duinen van Nederland. De duinen zijn wel vijf kilometer breed en kunnen een hoogte tot wel 55 meter bereiken. Dit creëert een uniek glooiend gebied waar achter elke klim  een nieuw uitzicht schuilt. Het hele gebied beslaat meer dan 1800 hectare. Met andere woorden: genoeg om te zien!

In het gebied zijn uitgestrekte heidevelden te vinden. Het uitzicht over deze velden is schilderachtig mooi. Naast de heide is er ook een groot bosgebied. Dit bosgebied heeft door zijn ligging aan de duinen en aan de zee een uniek klimaat ontwikkeld. Mensen met een scherp oog kunnen in dit gebied veel bijzondere planten en dieren spotten.

Wandelen

In het natuurgebied ligt meer dan 60 kilometer aan wandelpaden. U kunt hier dus naar hartenlust wandelen zonder ooit twee keer hetzelfde te zien! Of u nou een fanatieke wandelaar bent of gewoon graag van de natuur geniet, in dit gebied kan het.

Natuurlijk kunt u er zelf op uittrekken en kijken wat u ontdekt. Vaak leidt dat tot de leukste verrassingen. Als u liever een route volgt zijn er verschillende wandelroutes beschikbaar. Deze variëren van kort tot lang en lopen langs verschillende hoogtepunten binnen het gebied.

Voor meer informatie over het gebied en wandelroutes kunt u terecht bij het Buitencentrum Schoorlse Duinen van Staatsbosbeheer. Hier kunt u wandelkaarten kopen en meer leren over het gebied. Veel van de wandelroutes beginnen en eindigen hier ook. Wij hebben ook een aantal van onze favoriete wandelroutes voor u op een rijtje gezet.


Wilt u het natuurgebied Schoorlse Duinen ook graag een keer bezoeken? Boek dan een verblijf op bungalowpark de Schoorlse Duinen. Zo kunt u het prachtige gebied verkennen wanneer u maar wilt.

Vakantiehuizen op Park Schoorlse Duinen