De leukste winteractiviteiten rondom de Schoorlse Duinen

Maak van de koude, korte winterdagen het allerbeste met onderstaande tips. Geniet van de prachtige natuur rondom Schoorl en van de gezellige kerstmarkten. Houd jezelf warm tijdens deze koude wintermaanden door het ondernemen van (sportieve) activiteiten. 

1. Kerstmarkt in Bergen

De kerstmarkt in Bergen zal dit jaar wederom rondom de Ruïnekerk worden georganiseerd. Deze prachtige locatie straalt al romantiek uit, maar de gezellige sfeer van de kerstmarkten maakt het helemaal af. Geniet van een kop warme chocolademelk of van een heerlijk glaasje glühwein terwijl je de verschillende kraampjes verkent. Daarnaast gaat de opbrengst van de kerstmarkt naar goede doelen, een echte kerstgedachte! Kijk voor de data en tijden van deze kerstmarkten op hun website

2. Activiteiten door de Schoorlse Duinen

Ga op avontuur in de Schoorlse Duinen. Dit natuurgebied bestaat uit een prachtige mix van strand, duin, bos en heide. Door deze opvallende combinatie biedt het gebied diverse activiteiten voor jong en oud. Zo kun je kiezen uit een rustige strandwandeling of voor een sportieve mountainbikeroute langs de mooiste plekjes van de duinen. Ook voor kinderen is er genoeg leuks. Zo kunnen zij bijvoorbeeld aan de hand van een kaart en kompas de weg vinden door het natuurgebied. Voor een actueel overzicht van alle activiteiten klik je hier

3. Kerstbraderie in Schoorl 

Deze gezellige kerstbraderie wordt gehouden in het centrum van Schoorl. Met vele kraampjes en leuke kinderactiviteiten is dit misschien wel een van de gezelligste kerstmarkten in de omgeving. Ook wordt er warme chocolademelk en glühwein geserveerd, ideaal voor een koude winterdag. Nieuwsgierig naar verdere informatie over deze kerstbraderie? Klik dan hier.

4. Waagplein’s Winter Wonderland 

In december wordt het Waagplein in Alkmaar compleet omgetoverd tot een Winter Wonderland. De kerstmarkt beschikt over veel kerstkraampjes waar je leuke kerst-items kunt scoren. Overigens is er een sfeervolle feesttent en in de weekenden worden er meerdere shows gegeven. Geniet van optredens van lokale dj’s en van dansoptredens van het Alkmaars Showballet. De kinderen worden vermaakt door de Kerstman en Elsa en er zijn speciale kinderactiviteiten. Kortom, een groot spektakel voor jong en oud dat je echt niet wilt missen. En het leuke is: de entree is gratis! Kijk op de website voor alle informatie omtrent de data. 

5. Wintersport in eigen land

Voor een prachtig skigebied hoef je niet ver te reizen, het skigebied Il Primo in Noord-Holland ligt op een kwartiertje rijden van het vakantiepark Schoorlse Duinen. Deze skibaan ligt in een prachtig bos- en duinlandschap en beschikt over maar liefst 1.500 m² aan skiplezier. Er is een baan voor gevorderden en een kleinere baan voor beginners. De unieke locatie maakt deze skibaan echt een aanrader. Je kunt naast het skiën en snowboarden ook de keuze maken om te gaan langlaufen. 

6. Strand- en duinloop in Castricum 

Is een dagje skiën nog niet sportief genoeg? Geef je dan op voor de strand- en duinloop in Castricum. Deze loop wordt jaarlijks vanaf december tot februari op meerdere data georganiseerd en is ook geschikt voor kinderen. Je kunt kiezen uit verschillende afstanden en bovendien varieert de loop van kronkelende bospaadjes tot verharde paden. Bij het evenement starten ongeveer drie- tot vierhonderd fanatieke lopers aan de start, maar uiteraard staat de gezelligheid centraal. 

7. Klimduin Schoorl  

Het Klimduin is in Nederland razend populair met haar 51 meter hoogte. Deze zandberg grenst aan een prachtig duin- en bosgebied. In de wintermaanden hopen we dan toch ook stiekem een beetje op een dikke laag sneeuw, zodat we met zijn allen van deze duin kunnen sleeën. Wie zal er als eerste beneden zijn? 

Ben jij enthousiast om een van deze activiteiten te gaan ondernemen, maar heb je nog geen verblijf? Boek dan nu een vakantiehuis op vakantiepark Schoorlse Duinen en beleef een onvergetelijke wintertijd.

Bekijk vakantiehuizen