De leukste plaatsen om te bezoeken rondom Schoorl

Het is mooi weer, en u heeft zin om eropuit te gaan. Tijd voor een dagje weg! Rondom Schoorl is genoeg te beleven. De dorpen, steden en natuur in de omgeving zorgen ervoor dat u elke dag wel iets nieuws zou kunnen zien. Maar wat zijn nou de lokale must-see plaatsen? Wij zetten ze voor u op een rijtje.

Kunstenaarsdorp Bergen

Bergen is een kunstenaarsdorp dat die titel eer aandoet. Vele kunstenaars hebben zich in dit dorp gevestigd om zich te laten inspireren door de prachtige omgeving. Deze rijke cultuur merk je op zodra je het dorp binnenkomt. In museum Kranenburgh kunt u het werk van lokale kunstenaars tot u nemen. Of maak een wandeling door het dorp en ontdek de diverse oude gebouwen gebouwd in verschillende stijlen. Bergen staat bekend om de gastvrijheid, dus u bent meer dan welkom.

De oude gebouwen in Schoorl

Schoorl is een dorp met een rijke culturele geschiedenis. Hier zijn gebouwen te vinden die zeker een bezoekje waard zijn. Veel van de gebouwen in het dorp hebben de status van Rijksmonument. De Hervormde Kerk, het Raadhuis en verschillende molens zijn slechts een paar voorbeelden. Een opvallend hoogtepunt is de korenmolen Kijkduin. Hier worden vandaag de dag nog steeds molenaars opgeleid. Ontdek de geschiedenis van dit prachtige dorp, en geniet gelijk van een drankje op een terrasje. U zult zich gelijk helemaal thuis voelen.

De musea in Alkmaar

Alkmaar ligt op slechts een halfuurtje fietsen van Schoorl. Deze stad heeft haar bekende reputatie om een reden. In deze stad is veel te zien en te beleven. Een hoogtepunt in onze ogen zijn de verschillende musea die de stad te bieden heeft.

Het Stedelijk Museum Alkmaar heeft een uitgebreide collectie aan schilderkunst uit verschillende tijden. Modern en klassiek, er zit geheid iets voor u tussen. De leerzame exposities over de geschiedenis van de stad zijn ook een bezoekje waard. Maar er zijn hiernaast nog andere musea om te bezoeken. Wat dacht u van een bezoekje aan het Hollands Kaasmuseum, het Nationaal Biermuseum of het Beatles Museum? Onmisbare bezoekjes voor zowel liefhebbers als geïnteresseerden.

Buitencentrum Schoorlse Duinen

Voor natuurliefhebbers en wandelaars is buitencentrum Schoorlse Duinen de perfecte plaats om te bezoeken. Hier kunt u informatie krijgen over de prachtige natuur, wat u in de omgeving kunt zien en welke wandelroutes u daar naartoe brengen. Maar het buitencentrum is meer dan een informatiepunt: geregeld worden er exposities gehouden van lokale kunstenaars. Deze exposities zijn gratis toegankelijk, dus laat u verrassen en ontdek de talenten van de lokale artiesten.

 

Wilt u ook een bezoekje brengen aan deze prachtige plaatsen? Boek dan een verblijf bij vakantiepark de Schoorlse Duinen, vanaf waar al deze plaatsen en meer op een steenworp van uw voordeur liggen.

Vakantiehuizen op Park Schoorlse Duinen